Get Adobe Flash player

Theta

Šta je Theta isceljivanje

Theta iscjeljivanje je model energetskog iscjeljivanja koji je utemeljila Vajana Stajbal. To je meditativan proces koji iscjeljuje na svim nivoima našeg bića - fizičkom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom - kroz usredotočenost molitve Stvoritelju. Svatko tko ima čistu vjeru u Boga ili Stvaralačku energiju može pristupiti i koristiti ovu metodu bez obzira na starosnu dob, vjeru ili religiju.

11 Theta i cakreU Theta iscjeljivanju koristimo theta moždane valove, koji su spori i dovode do duboke relaksacije te djeluje ispod nivoa svjesnog uma. Ti valovi sadrže uspomene i osjećaje, koji vladaju našim stavovima, vjerovanjima kao i našim ponašanjem.

Povezivanjem sa Sedmim nivoom postojanja Theta praktičar se povezuje sa bezuvjetnom božanskom ljubavlju Svega što jeste, energijom mudrosti, iscjeljivanja.

U Theta iscjeljivanju radimo na četiri nivoa: Osnovni nivo, Genetski nivo, Povijesni nivo i Nivo duše. Daje nam mogućnost kako u savladavanju tjelesne bolesti tako i odstranjivanju emocionalne blokade.Osnovni nivo obuhvaća sve ono što su nas učili u ovom životu, vjerovanja koja smo prihvatili od djetinjstva, utjecajem okoline koja su postala dio nas. Genetski nivo sadrži vjerovanja koja smo naslijedili od svojih predaka. U Povijesni nivo spadaju duboke genetske uspomene, sjećanja prošlih života ili iz kolektivne svijesti čovječanstva, dok Nivo duše obuhvaća sve ono što mi jesmo.

Rad na vjerovanjima daje nam direktan pristup našem podsvjesnom umu pomoću kojeg možemo mijenjati vjerovanja. Na primjer, osoba može svjesno željeti uspeh, ali ako ona istovremeno nosi vjerovanje da su uspješni ljudi usamljeni, ta osoba će podsvjesno blokirati uspeh bez obzira kako i koliko se svjesno trudila da to postigne. Metoda kojom se koristimo kako bismo utvrdili takva vjerovanja jeste mišićno testiranje.

Drugi važan aspekt Theta iscjeljivanja je Rad na osjećajimapomoću kojega možemo brzo i lako naučiti osobu što to znači osjećati se voljenom, poštovanom, paženom i mnogim drugim osjećajima koje osoba možda ranije nikada nije iskusila.

Budući da je tehnikaTheta iscjeljivanja učena i osnovana na Božanskoj bezuvjetnoj ljubavi, osjećaj ugode i mira poučene iskusvom. Nakon što se nauči, uvjerit ćete se da svatko ima skrivene intuitivne sposobnosti koje mogu dovesti do spontanog tjelesnog i emocionalnog iscjeljenja. www.thetaway.com

Osnivačica Theta iscjeljivanja je Vianna Stibal. Navedeno iscjeljivanje pomoću theta moždanih valova vrlo je stara metoda iscjeljivanja, prakticirali su je i poznavali stari narodi i civilizacije. Sada u ovom ubrzanom periodu i naglih promjena ponovo nam je dana u novom obliku jer nam je potreban više nego ikada. www.thetahealing.com