Get Adobe Flash player

Kristali i povjest

KRISTALI

POVIJEST

10 kristalKao jedna od najstarijih disciplina, astrologija je povezivala poludrago kamenje sa mističnim simbolima horoskopa. Mnogobrojne drevne civilizacije smatrale su da je kamen simbol božanske moći, a upravo mitovi tih naroda govore da su se božanska bića rađala iz kamena. Poznato je da poludrago kamenje potencira pozitivne osobine određenog znaka udvostručujući snagu te konstelacije. Još u kameno doba, muškarci i žene su nosili kristalni nakit i amajlije. Oni su imali dekorativnu, ali i zaštitnu ulogu, čuvajući svoje nosioce od zla. Mnogi vladari imali svoje osobne astrologe bez kojih nisu donosili nijednu važnu odluku, tako im ni kamenje nije bilo strano te su ih koristili u skladu sa savjetima astrologa. Jedna od najvećih povijesnih osoba - Aleksandar Makedonski, za vrijeme svojih osvajanja uvijek je kod sebe imao Crni Turmalin kao simbol moći i sreće u teškim i kritičnim situacijama. Najpoznatija zavodnica u povijesti, Kleopatra, pored svog urođenog umijeća da zapali žar u srcu muškaraca, služila se i nježnim Rozenkvarcom koji nikog nije ostavljao ravnodušnim.

10 cakre i kristaliKristali su čvrsta tijela geometrijski pravilnog oblika. Nastali su dok se Zemlja formirala i nastavili su se preobražavati dok se i sama planeta mijenjala. Kristali sadrže zapise o razvoju zemlje kroz milijune godina i nose neizbrisiva sjećanja o moćnim silama koje su je oblikovale. Neki su bili izloženi ogromnom pritisku, neki su nastali u odajama duboko pod zemljom, neki su se nataložili u slojevima, a sve to utječe na njihove osobine i na način na koji funkcioniraju. Nevezano za oblik, njihova kristalna struktura im omogućava da upijaju, pohranjuju, usmjeravaju i emitiraju energiju. Kristali su vrlo dekorativni, posebno kada su oblikovani iako je prirodni oblik jači za rad i slanje energije. Dostupni su kao ukrasni predmeti napravljeni od širokog spektra dragog kamenja i kristala ezoterijskih osobina. Danas kristali nose istu moć bez obzira na vanjsku privlačnost.

 

IZBOR KRISTALA - ČIŠĆENJE - PUNJENJE

Prilikom odabira kristala, korisno je da se nalazite na mirnom mjestu. Uzmite kristal u vašu desnu ruku s vrhom prema sebi. Osjetite ga fizički. Budite otvoreni na reakcije, kao strujanje ili promjenu temperature. Isto tako osjetite kristal emocionalno. Mislite na namjenu za koju ga trebate i osjetite da ste mu privučeni. Više se usmjerite na to kako ga osjećate nego kako izgleda. Dozvolite da kristal vas izabere dolazeći u takav odnos sa vama. Zapamtite... slušajte vaš prvi osjećaj.

Općenito, kristale čistimo napunivši zdjelicu morskom solju te kasnije isperite vodom, a punimo ih tako što ćemo ih preko noći ostaviti na mjesečevom svijetlu ili ih možemo zakopati u zemlju da se napune s energijama zemlje. Jedno od pravila je da plave, zelene i ljubičaste kristale punimo mjesečinom, dok crvene i žute punimo sunčevim svijetlom.

više o kristalima ...