Get Adobe Flash player

Korisno

              slika-426 

Muško - ženski odnosi ili samo traženje potvrdu "moći" u odnosima

imala sam potrebu postaviti neka moja razmišljanja i iskustva vezano o muško-ženskim odnosima. Nekada sam sa svojom starom ekipom kojih se uvijek danas rado sjetim imala teme i priče o muško - ženskim odnosima. Bilo je tu svakakvih tema otvorenih i iskrenih. Lijepih i ružnih priča. Poučno dijelili bi neka svoja iskustva. U Zadnje vrijeme potaknuta pričama muškaraca (što na individu. tretmana, uz razgovore na radionicama) kako se oni osjećaju „iskorišteni“ emocionalno od strane nekih žena. Dali je to moguće i zašto? Da, itekako je moguće…

Ako se sjećamo, nekada smo znali slušati, barem čuti ili možda bili dio priča, kako neke žene budu samo „trofej“ muškarcu, osvoje-ostave ili ih drže pored sebe ili kod kuće ili manipuliraju njihovim emocijama. Ti muškarci uz novac i status ili ne, što drugo reći već da su hranili svoj gladni ego, smatrali su kako im je sve omogućeno jer imaju tu neku „mušku moć“ bolje reći novac o kojim ovisila ta druga osoba. O, da ima toga i danas.. žalosno, no pitam se gdje je tu ljubav? No, naša odluka.

Danas je malo drugačije. Kako kažu naši stari „vremena se promijenila“, ja kažem da nisu vremena već ljudi sa donošenjem nekih svojih odluka. Zamijenile se uloge.

Došlo vrijeme da poneke Žene koje žele tzv. „moć“, glume one muškarce iz prošlosti. (manipuliraju, da mušk. ovise o njima i sl.) jednostavno žele dominirati. Takve žene muškarce promatraju kao plijen, nazvat ćemo ih žena-lovac. Cilj joj je osvajanje i seks ili održavanje kratkoročne veze koja se temelji na igri zavođenja i dominacije. Sada su Žene te koje žele nahraniti svoj ego, pokazati svoju „moć“ kako su one uspješne uz možda već ostvaren poslovni status i novac, a muškarci su im kao neki šlag.. Trofej.. na neki način preuzele su ulogu onih muškarca nekada. No, da se ne zavaramo ima puno muškaraca koje žele baš takve žene, pitanje je samo dali ih žele za brak i majku njihove djece. Jer naravno ta žena – lovac će i dalje nastaviti loviti svoj plijen no idući puta neće biti taj isti muškarac. To je činjenica, jedino ako ranije nahrani svoj ego, ovisi o tome koliko je on gadan.

Nameće se jedno bitno pitanje, zašto su onda baš te iste žene uz sve ono što imaju npr. novac/status stas i glas nisu sretne i zadovoljne već traže…i traže. A što? Traže nešto što će hraniti njihov gladni ego. Te žene umjesto da hrane ženu i žensku energiju u sebi, zbog koje su i došle u ovaj materijalni svijet. Ne znaju ili ne razmišljaju da bez obzira na ljepotu i šminku koju nabace prestaju biti žene kada postanu žena-lovac.

Pitam se gdje su nestale one emotivne žene koje pokazuju svoje emocije, traže zaštitu i sigurnost svog muškarca, obitelj, toplinu doma, djecu kojima će skuhati finu večeru ili ispeći neki kolač uz svu svoju Ljubav i pažnju. Gdje je nestala ta žena, majka, domaćica?

Nismo mi ovdje bez razloga žene, ali „igrat“ ulogu muškarca smatram da treba prepustiti muškarcima.

Znam da mi Žene možemo biti uspješne bez obzira na to osvajamo li „plijen“, trofej ili ne, na kraju svaka žena koja to želi i može, no zašto se igrati sa nekim Dušama koje isto tako traže samo ljubav i pažnju.

Važno je da ne zanemarimo činjenicu kako smo prije svega Žene i da to prihvatimo i poštujemo, rodile smo se kao žene, sve ostalo će se posložiti. I status i uspjeh i zadovoljstvo..

I dalje ću podržavati i davati priliku muškarcima da budu kavaliri, neka zovu i plaćaju piće, otvaraju vrata…. pridrže mi stolicu… taj tip muškaraca je uvijek IN i budu u modi, muškarci sa bontonom i sa svim onim lijepim manirima, ali isto tako da budu muškarci. Muškarci koji će štiti svoje žene kada je to potrebni, da pruže sigurnost i utjehu. Jednostavno da se osjeti sigurnost pored njih. Takvi muškarci će uvijek imati moju pažnju i pažnju žena koje cijene sebe kao ženu. One ostale prepuštamo onim drugim ženama, ženama – lovac ili bolje reći „krivolovac“.

A na muškarcima je da na vrijeme ako to i žele prepoznaju.