Get Adobe Flash player

Arhanđeli

 ARHANĐELI su viši rang od Anđela. Najviše su poznati Arhanđeli koji predvode sedam velikih zraka Božjih. Svaki od tih Arhanđela također posjeduje svoju žensku nadopunu. 

Arhanđeo Mihael

 Mihael

Arhanđeo Mihael je učitelj svih anđela. Moćan je ratnik koji će vas zaštititi protiv napada ili zla. Ako vam neko šalje ljutite ili zavidne misli, može vas oslabiti. Zamolite Arhanđela Mihaela da stane između vas i pošiljaoca takvih misli. Uklanja tamne entitete i trasformira ih te povećava vašu sposobnost da se nosite s problemima i jača vašu odlučnost i hrabrost. Ovaj moćni arhanđeo donosi pozitivne rezultate. Arhanđeo Mihaael također jača vašu božansku volju i vjeru, pomažući vam da radije budete časni nego sebični.

On radi sa prvim zrakom, plavim zrakom zaštite i ta energija je posebno moćna utorkom. On također vlada grlenom čakrom.

Poznat je još kao Anđeo Sjevera jer će vas zaštititi od bilo čega što dolazi sa sjevera. Mihael, muška energija, predstavlja snagu.Vjera, njegov blizanački plamen ili Arkeja, ženska energija održava i njeguje snagu. Oni rade zajedno.

 Arhanđeo Gabrijel

GabrielArhanđeo Gabrijel vam nudi savršenu viziju vas samih. Pozivamo ga za pročišćenje. Ako trebate pomoć u opraštanju nekom ili sebi ili pročišćenje negativne energije, onda prizivamo ovog arhanđela. On će vam pomoći da uspostavite red, čistoću i disciplinu u vašem životu. Nudi vam pomoć sa ritualom uzlaska i uskrsnuća.

Ženski partner Gabrijelu je Hope (Nada) koja obuhvaća čistoću i ljubav Božanske majke.

Pomaže pri rođenju djeteta i dolasku svega novog. Arhanđeo Gabrijel radi sa četvrtom zrakom koja je bijele boje. Njegova energija povezana je sa  korijenskom čakrom i najjača je petkom. Poznat  je kao Anđeo Juga i zaštitit će vas od bilo koje negativnosti koja dolazi vama ili vašem domu sa juga.

 

 

Arhanđeo Rafael

RafaelArhanđeo Rafael pomaže vam da razvijete svoje treće oko ili unutrašnju viziju i postanete vidoviti. Pomaže našoj sposobnosti materijaliziranja stvari putem vizualizacije i da postignemo božanske vizije. Povećati će vašu moć koncentracije. Ako želite da pojasnite svoje duhovne ili fizičke vizije, povežite se s Rafaelom. On je svetac pokrovitelj slijepih i podupire viziju i istinu. Donijeti će iscjeljenje svih vrsta i pomoći vam, ako ste iscjelitelj. Pomaže doktorima, medicinskim sestrama, duhovnim iscjeliteljima i svim vrstama iscjelitelja iz oblasti alternativne medicine.

Arhanđeo Rafael donosi izobilje i pomaže putnicima. On radi sa petom zrakom ravnoteže i istine, koja je zelene boje i vlada čakrom «trećeg oka». Njegova energija najjače je izražena na Zemlji, srijedom. Njegovo eterično stanište je u Fatimi, u Portugalu. Rafael je Anđeo Istoka i štitit će vas od bilo kakvog zla koje se približava iz tog pravca.

Božanska partnerica Arhanđela Rafaela je Marija, koju predstavlja Majka Marija, biće suosjećanja, milosti i majčinske ljubavi. 

 Arhanđeo Uriel               

UrielArhanđeo Uriel donosi mir svemu tako što promovira bratstvo/sestrinstvo. Ako želite spokoj i mir, pozovite Arhanđela Uriela da vas zaštiti. Pomaže ljudima da pronađu slobodu od mentalnih i emocionalnih lanaca time što otpušta strahove i vezanost za želje. Nudi susjećanje, milost i zaštitu.  Arhanđeo Uriel potiče nesebičnost u ljudima i vodi ih ka duhovnom služenju i devociji (pobožnošću). On je zaštitnik učitelja i pisaca koje podučava da se posvete svojim vizijama.

Arhanđeo Uriel radi sa šestim zrakom, rubinom koji je sačinjen od zlatne i purpurne boje. Zlato predstavlja božansku mudrost dok tamnoljubičasta boja predstavlja energiju duhovnom služenju. Njegov zrak najmoćniji je četvrtkom i on utiče na solarni plexus.

On je Anđeo Sjevera, koji vas štiti od negativnosti koje dolaze sa sjevera. Ženski komplement Arhanđela Uriel je Aurora, koja inspirira yin kvalitete božanskog služenja i milosti. 

 

Arhanđeo Jofiel

JofielArhanđeo Jofiel donosi mudrost od izvora, prosvjetljujući ljudski rod sa razumjevanjem učenja Velikih, koji su bili poslani na Zemlju tokom prethodnih epoha. On vam pomaže da održavate vjeru i da fokusirate svoju pažnju na svjetlo. Njegov zadatak je da pomaže ljudima da pobjede strah, ograničenost uma, neznanje i ponos i da vodi ljude ka prosvjetljenju, zdravlju, bogatstvu i istinskom razumijevanju. Također pomaže kod učenja i obrazovanja. Pozovite ga ako želite ukloniti strah i negativnost. On će odaslati moćne struje energije da otpuste neželjeno iz vašeg uma. Pozovite ga da vam pomogne da privučete savršen plan za vaš život.

Arhanđeo Jofiel radi sa drugim zrakom, zlatnim zrakom mudrosti i mentalnog razumijevanja. Njegova energija je posebno moćna nedjeljom i on se povezuje sa krunskom čakrom.

Njegovo eterično stanište je jug te Arhanđeo Jofiel ima blizanački plamen Kristinu. Jofiel je muška energija koja rasvjetljava mentalno razumijevanje. Kristina je ženski aspekt koji donosi intuiciju ili božansko unutrašnje spoznavanje. 

Arhanđeo Šamuel

Samuel

Arhanđeo Šamuel pomaže vam da u sebi pronađete suosjećanje, ljubav i opraštanje. Osvjetljava i proširuje plamen ljubavi u vašem srcu i donosi vam «ljubav koja nadilazi svako razumijevanje». Donosi božansku ljubav. Ako želite da otpustite stare negativne emocije, pozovite Arhanđela Šamuela i on će vam pomoći da ih preobrazite.

Šamuel vas ispunjava poštovanjem kako biste se mogli predati Bogu. On vas podiže emocionalno, ispunjavajući vas neograničenom ljubavlju i radošću. Arhanđeo Šamuel radi sa trećim zrakom neograničene (bezuvjetne) ljubavi, koji je roza boje.

Njegova energije povezana je sa srčanom čakrom i posebno je usklađena sa Zemljom ponedeljkom.

Predstavlja mušku energiju obožavanja i poštovanja.  Ženski partner Šamuelu je Charity, milosrđe. Ona isijava čistu ljubav i suosjećanje.  

Arhanđeo Zadkiel

ZadkielArhanđeo Zadkiel radi sa sedmom zrakom, ljubičastim zrakom pročišćenja i transformacije. Pomoć će vam da nađete toleranciju i opraštanje u svom srcu prizivajući njegovu božansku milost. Založiti će se za vas kod Izvora da biste transformirali vaše niže energije. Ovo će vam pomoći da otpustite tvrdoću, bol i negativno mišljenje koja vas je sprječavalo da ostvarite veliku ljubav i posvećenost u svojim odnosima s drugima, a što bi vas učinilo istinski sretnim.

Kad imate viziju savršene ljubavi i kad vizualizirate sebe unutar ljubičastog plamena pročišćenja ponuđenog od Arhanđela Zadkiela, tada počinje pročišćavanje čime se problemi i negativne vibracije rastakaju.  Arhanđeo Zadkiel pomoći će vam da u sebi pronađete milost, suosjećanje, opraštanje i slobodu od samonametnutih lanaca. Otpuštanje negativnog sistema mišljenja pomoći će vam da nađete unutarnji mir i spokoj i da postanete svoj gospodar.

Arhanđel Zadkiel radi u sjedištu čakre duše, iznad glave. Njegova energija i uticaj najjači su subotom. Njegovo eterično stanište je na Kubi.

Ženska partnerica Arhanđela Zadkiela je Ametist. Kristal ametist je simbolična kondenzacija ljubičastog zraka. Ona kombinira bijeli zrak vjere sa plavim zrakom velike, bezuvjetne ljubavi.

 

Izvornik: (Diana Cooper) www.dianacooper.com/
Preneseno sa: www.spiritual-net.net