Get Adobe Flash player

Anđeli

    Ne sumnjajte - Anđeli su stvarna bića, stvorena i poslana od Boga da pomažu čovječanstvu i djeluju kao posrednici između nas i One strane. Anđeli su istinski Božji glasnici. Duhovnim očima, volim zamišljati prizor u kojem anđeo ili anđeli prilaze Bogu ili karti našeg života (našem »planu« za ovaj život, koji smo napisali prije nego što smo rođeni) i vraćaju se s odgovorima na pitanja koja nas najviše muče. Ma koliko se osamljeno ili potišteno osjećali, nismo sami. Nipošto. Anđeli su vječni i uvijek su budni…. anđeli nas nikada neće iznevjeriti, nikad neće biti loše volje i nikad neće ružno reagirati na nas. Anđeli su izravna veza sa Bogom, uvijek spremni da prihvate i vole bezuvjetno.

    Katolička enciklopedija kaže da riječ "anđeli" dolazi iz latinskog angelus i grčkog angelos, što znači »koji dolazi« ili »koji je poslan«. U knjizi "Ask the Rabbi", Louisa Jacobsa, koja je proučavana u zavodu Ohr Somayach u Jeruzalemu, rabin piše: »Hebrejska riječ za anđela je malach, što znači glasnik. Prema tradicionalnim židovskim izvorima, anđeli su sile koje ispunjavaju volju Božju.«

    Kad krenemo u potragu za anđelima, na velikom smo putovanju. Kojem god izvoru se obratimo - biblijskom, književnom ili likovnom - anđeli su prisutni od pamtivijeka. Bilo da su obdareni krilima, aureolama ili harfama, anđelima uvijek pripisujemo iscjeliteljske, tješiteljske i zaštitničke osobine. Preživjeli su kroz povijest vremena zato da nam kažu vrlo jasnu istinu: da su puni ljubavi i stvarni i dolaze od Boga koji će uvijek paziti na nas.

    U posljednjih deset godina, anđeli su prodrli u najdublju svijest ljudskog roda. Štoviše, često se spominju u najrazličitijim knjigama, a u darovnim i specijaliziranim trgovinama prikazani su u raznim oblicima. Dok su anđeli nekada bili prisutni samo na mjestima bogoslužja, danas ljupke anđelčiće s lovorovim vijencima susrećemo u domovima, uredima. Zašto? Možda zato što se čovječanstvo razočaralo u previše toga, pa se svijet okrenuo višem duhovnom vjerovanju, vjerovanju u blagost. A što bi moglo biti blaže od anđela?

14 Rezerva      2 Andjeli
     

    Oni koji ne misle tako, tvrdit će da su anđeli samo još jedna metafizička fantazija koja bi nam trebala pružiti olakšanje i dati nam lažan osjećaj sigurnosti. Ako je to istina, zašto su se onda pojavili u svakoj religiji i svakom obliku umjetnosti i književnosti, a i u medijima su živi i zdravi? Zašto bi svi ti ljudi koje razdvaja geografija, vrijeme i kultura, došli do iste spoznaje ili istine o ovim predivnim bićima koja šalje Bog?

    Anđeli, isto tako, mogu odmah shvatiti kad su nam potrebni. Njihova vibracijska razina i atmosfera čiste, zaštitničke ljubavi i iscjeljivanja omogućava im da razumiju naše potrebe ili probleme, a da pri tome ne trebaju komunicirati riječima. Raheim opisuje telepatske sposobnosti anđela kao vrlo razvijene i jako uvjerljive. On kaže da vodiči mnogo puta znaju angažirati nekoliko anđela da nam prenesu misao jer je njihova telepatska moć, udružena s onom duhovnog vodiča, u tome djelotvornija.

    Osim Boga, nijedan entitet nam ne može bez oklijevanja dati bezuvjetnu ljubav takve snage kao anđeo. Čak i duhovni vodiči, koji su dakako sačinjeni od ljubavi i usavršeni koliko to mogu biti, imaju neka ograničenja.

    Anđeli su jedini entitet koji može nadići i Zemaljsku i Onu stranu. Oni pomažu, umiruju, vode i pružaju podršku entitetima na Onoj strani jednako kao što pomažu nama, i u mnogo čemu na isti način.

Preuzeto iz knjige SYLVIA BROWN – ANĐELI